Fotokunst

Wat houdt de cursus in?

Met fotografie kunnen we onze kijk op de werkelijkheid proberen vastleggen en weergeven. Fotografie is hiernaast ook een expressiemiddel om je innerlijke wereld en ideeën te verbeelden of om een vormelijk spel te creëren. In het atelier fotokunst word je stap voor stap zowel technisch, inhoudelijk als artistiek geïntroduceerd in de wereld van de fotografie. Samen gaan we op zoek naar een eigen beeldtaal en proberen we je identiteit als fotograaf te vinden.


Dit trachten we te bereiken op verschillende manieren: technische kennis uitbouwen, techniek creatief leren gebruiken, praktijkopdrachten, leren spreken over beelden, kijken naar werk van fotografen, leren presenteren, procesmatige oefeningen maken, samen fotograferen, lezingen, foto-expo’s bezoeken,…

Sommige lesmomenten worden specifiek ingericht voor eerste jaars studenten, zoals basistechnieken aanleren, andere lesmomenten zijn voor iedereen. De atelierwerking, groepsbesprekingen en toonmomenten worden ingericht voor alle jaren samen. Zo is er de mogelijkheid om van elkaar te leren en elkaars werk te leren kennen.

In het atelier Fotokunst wordt een persoonlijke beeldtaal vooropgesteld. De bijhorende techniek is geen doel op zich maar een ‘tool’ waarmee je je beelden vorm en inhoud kan geven.We leggen een focus op individuele begeleiding, iedereen werkt op zijn eigen tempo. Als docent willen we het beste uit jou halen en je daarin begeleiden. Het is onze bedoeling om je net daar te brengen waar je niet wist dat het kon, en je je eigen fotografische mogelijkheden te laten ontdekken.

Het atelier Fotokunst is een onderdeel van de digitale ateliers foto - film - animatie. Zo is er, naast de ontplooiing in één discipline, ook de mogelijkheid om te experimenteren in de andere vakgebieden. Deze visie wordt ondersteund door de mogelijkheid om een crossoveropleiding te volgen waarbij twee verschillende ateliers worden gecombineerd.

Via volgende link vindt u een duidelijk overzicht van het lessenprogramma fotokunst.

Leerkrachten:

 

 

 

Tine De Meester

 

 

 

Klaartje Lesage

 

 

 

Stephanie Van Mol 

Wanneer vinden de lessen plaats?

Het lessenrooster vind je hier

Kostprijs

De actuele prijzen vind je hier.

  • Het atelier is uitgerust met een fotostudio met uitgebreid belichtingsmateriaal, computers met recente nabewerking software, groot formaat foto printers, camera’s, objectieven en statieven die kunnen uitgeleend worden. Er is proefmateriaal aanwezig maar het is de bedoeling dat ieder zijn eigen camera en basismateriaal aankoopt. 

Hoe inschrijven?

Je kan je per mail, telefonisch of persoonlijk inschrijven. Dit is mogelijk vanaf 31 mei t.e.m. 30 juni en vanaf 30 augustus t.e.m. 30 september. 

De toelatingsvoorwaarden vind je hier. De contactgegevens om je in te schrijven vind je hier

 

Contactinfo