Keramiek

 

 

Wat houdt de cursus in?

Het atelier Keramiek biedt een waaier aan kennis, inzichten en vaardigheden die een andere wereld voor jou opent. De voornaamste basis qua vormgeving, opbouw en kleurgeving worden reeds in het eerste jaar aangeleerd. In de verdere studiejaren worden die complexer en uitdagender. Door het aanreiken van opdrachten en artistieke voorbeelden, schept men eigen creaties waarin de persoonlijkheid benadrukt wordt.

Vanaf september 2021 biedt de keramiekafdeling ook lessen pottendraaien aan. Je leert er potten draaien en vormgeven aan de draaischijf.

Pottendraaien is een deel van de opleiding keramiek. In het eerste jaar keramiek worden verschillende opbouw-technieken en afwerkingen doorlopen waaronder een initiatie in het pottendraaien. De reservatie van de draaischijven gebeurt telkens tijdens de ateliermomenten in onderling overleg met de vakleerkrachten. 

Via volgende link vindt u een duidelijk overzicht van het lessenprogramma keramiek. 

Leerkrachten:

 

Malanka Lannoyé

 

 

 

 

 

Stefanie Van de Putte

 

Wanneer vinden de lessen plaats?

Het lessenrooster vind je hier. 

Kostprijs

De actuele prijzen vind je hier.

  • Alle grondstoffen en het stoken van de ovens zijn inbegrepen in het cursusgeld. Enkel de klei en persoonlijke benodigdheden moet je zelf aankopen.

Hoe inschrijven?

Je kan online inschrijven vanaf 1 juni t.e.m. 30 september. 

De toelatingsvoorwaarden vind je hier. De contactgegevens om je in te schrijven vind je hier

Contactinfo