Inschrijven voor schooljaar 2024-2025

Wanneer kan je je inschrijven?

Ben je dit jaar leerling en wens je jouw traject te vervolgen, dan kan je je herinschrijven  vanaf woensdag 15 mei 2024 om 14.00 u via www.mijnacademie.be

Alle inschrijvingen vanaf zaterdag 1 juni om 09.00 u via www.mijnacademie.be

Leerlingen die al les volgen in de academie krijgen voorrang om zich in te schrijven voor het vervolg van de opleiding. Je moet je wel inschrijven voor 15 juli van het voorafgaande schooljaar.

Inschrijven kan t.e.m. 30 september 2024. Hou er wel rekening mee dat sommige opleidingen vlug volzet zijn.

Ben je ingeschreven en wil je dit annuleren?  Dat kan uiterlijk tot 30 september. Tot dan is terugbetaling van het inschrijvingsgeld mogelijk. Na 30 september kan er niet meer worden terugbetaald.

 

Hoe kan je inschrijven?

Online

Via www.mijnacademie.be

1. Nog geen account? Maak een nieuw account aan. Vul je e-mailadres in en kies een wachtwoord.

 • Ben je ouder/voogd en wil je je kinderen inschrijven? Maak een account aan op jouw naam en voeg achteraf je gezinsleden toe.
 • Je krijgt een bevestigingsmail in je mailbox. Open je mail en bevestig je e-mailadres. Kies daarna je academie (Kunstacademie Wetteren) en ga akkoord met de voorwaarden.
 • Eens aangemeld volg je de instructies om leerlingen te koppelen aan je account. Hiervoor heb je het rijksregisternummer van de leerling(en) nodig.

2. Beantwoord de extra vragen.

 • Heb je je gegevens gecontroleerd?
 • Ben je akkoord met het academiereglement en onze privacyverklaring?

3. Maak een inschrijving aan.

 • Kies bij het domein (muziek, woord of beeld) voor ‘nieuwe inschrijving’
  Kies de optie van jouw keuze. Na het kiezen van de klassen verschijnt een veld voor eventuele opmerkingen en komt de knop 'bevestigen' beschikbaar.
 • Heb je recht op vrijstellingen?
  Voeg de opmerking(en) toe en het secretariaat zal uw inschrijving aanpassen en u zelf nog contacteren indien er nog onduidelijkheden zijn.
 • Start je met een instrument, maak dan eerst kennis met enkele instrumenten vooraleer je een keuze maakt. Van 1 tot 8 september zijn er ook open lessen in de academie, dan kan je vrijblijvend een les meevolgen. 
 • Aanvraag voor 2e instrument? Hier heb je een aanvraagformulier voor nodig. Dit vul je in en stuur je terug naar kunstacademie@wetteren.be. Je komt op een wachtlijst terecht. Eind september zal er gecommuniceerd worden of je kan starten met het 2e instrument of niet. 

4. Betaal veilig online!

 • Nadat je op ‘bevestigen’ hebt geklikt zie je het te betalen bedrag. Je kan vervolgens de andere gezinsleden inschrijven.
 • Klik ten slotte op 'nu betalen' om de betalingsgegevens te zien.
 • Je inschrijving is pas definitief als ze betaald is. Je hebt tijd tot 30 september om je betaling in orde te brengen. 
  • Heb je recht op korting op basis van werkloosheid, invaliditeit, …? Je loadt je document up en na goedkeuring zal het verminderde bedrag automatisch zichtbaar worden om www.mijnacademie.be. Pas dan kan je het verminderde bedrag betalen en je inschrijving volledig in afronden. Indien er nog problemen of onduidelijkheden zijn zal het secretariaat jou hierover contacteren.

Annuleren van een inschrijving kan uiterlijk tot 30 september. Tot dan is terugbetaling van het inschrijvingsgeld mogelijk. Na 30 september kan er niet meer worden terugbetaald.

 

Krijg je een foutmelding op www.mijnacademie.be? Neem dan contact op via kunstacademie@wetteren.be

Persoonlijk

Kan je niet digitaal inschrijven, of heb je problemen, dan kan je op afspraak naar het secretariaat komen. Voor een afspraak kan je bellen tijdens de openingsuren:

 • op ma-di-wo-do    13u30-20u00
 • op vrij                  13u30-18u00
 • op za                     08u30-12u30

Opgelet: de academie is gesloten vanaf 1 juli. 

Het secretariaat is van maandag 26 augustus t.e.m. vrijdag 30 augustus 2024 telefonisch bereikbaar tussen 14.00 en 18.00 u.

Vanaf maandag 2 september 2024 om 13.30 u is het secretariaat opnieuw open voor  publiek.

 

Contactinfo