Het filmatelier

 

Welkom in het best uitgeruste filmatelier van het deeltijds kunstonderwijs. In het gloednieuwe academiegebouw deelt filmkunst de tweede verdieping met de andere digitale ateliers fotokunst en animatiefilm. In het atelier bevinden zich een kleine cinema en een montagecorner. We beschikken bovendien over een volledig verduisterbare studio met een wandvullend greenscreen en een audio booth. 

Al het materiaal kan worden uitgeleend voor filmprojecten in het kader van de opleiding. Als student heb je alleen een harde schijf nodig.

Beeld

Het filmatelier beschikt over verschillende professionele videocamera’s van onder meer Black Magic, Panasonic en Sony. De camera’s zijn uitgerust met extra batterijen, opslagmedia, een viewfinder en monitor. Naast het klassieke videostatief hebben we een shoulder rig, slider, skater dolly, rails en zelfs een jibkraan. Indien je vloeiend handheld wil filmen, kun je de professionele gimbal of kleine DJI camera gebruiken met digitale stabilisator.

 

Geluid

Behalve veel beeldmateriaal heeft het atelier ook een verscheidenheid aan audiomateriaal. We hebben de klassieke geluidsset met mixette, perche en gerichte microfoon, audiorecorders om op locatie omgevingsgeluid op te nemen, dasspelden voor de stemmen van acteurs, verschillende mono- en stereomicrofoons en een speciale stemmicrofoon voor voice-overs. 
Voor geluidsopnames in post-productie, zoals foley en voice-overs, kun je gebruik maken van de audio booth. Aangekleed met akoestische panelen is deze ruimte hier speciaal voor ingericht. 

Montage

In de montagecorner staan 16 computers met daarop Avid Media Composer en het volledige Adobe Creative pakket. De computers hebben 4K-schermen, studio monitors en comfortabele koptelefoons. 

Licht

Ook voor licht beschikken we over voldoende materiaal om een professionele filmset te creëren. Zo zijn er soft boxen, spots met verschillende filters, reflectoren en zwarte doeken. De lampen zijn dimbaar en hebben zowel een kunstlicht als daglicht kleurtemperatuur optie.
Het lichtmateriaal kan gebruikt worden in de studio, maar kan ook uitgeleend worden.

Contactinfo