Fotogalerij

Een blik op studenten aan het werk op elkaars filmsets, sfeerbeelden in het atelier en evenementen, zoals premières, atelierfeesten en uitstappen. 

Fictie filmsets

Voor korte fictiefilms werken de studenten samen. Ze helpen elkaar op set met camera, licht en geluid. 

IJverige studenten voor de kortfilm Masquerade, een film van Willy over een personage dat vecht tegen zijn pedofilie.

 

Sfeerbeelden van een samenwerkingsproject tussen filmkunst en de afdeling woord. Midzomernachtmoord is een whodunit in de vorm van een politieverhoor vermengd met flashbacks. 

   

A Mystery Place is een spannende kortfilm opgenomen in La Lédoise, het museum over duivenklokken. Setfoto's op een unieke locatie dus.

     

Tijdens corona bleven de filmstudenten actief, getuige deze setfoto's van De Frisse Jongen, een fictiefilm van Bart.

 

Laura liet zich door de coronacrisis zelfs inspireren tot L'oublié, een film over hoe het is om opgesloten te zitten. Deze krappe filmset leverde creatieve oplossingen op.

     

In Ristretto, van Arne, contrasteert de onderhuidse spanning tussen twee oud-collega's met de aangename sfeer van de koffiebar. 

 

Reportages en documentaires

Rond Wetteren en in de academie valt er genoeg te beleven. Ideale momenten voor de studenten om hun vaardigheden als reporter te oefenen of multicam te leren werken. Skills die ze vervolgens ook voor eigen opdrachten inzetten.

Terwijl de paspoppen voor de guerilla-actie rond het gemeentehuis werden gepositioneerd, maakten de filmstudenten een korte reportage met interview. 

Met de slider maakten enkele filmstudenten stilistische shots van keramische kunstwerken. 

De derny is een jaarlijkse traditie tijdens de kermis van Wetteren. De filmstudenten toonden hun cameravaardigheden bij het vastleggen van dit dynamische event. 

Uitstappen, filmfestivals, feesten en premières

Naast filmen en monteren vallen er genoeg andere activiteiten in het atelier te beleven. Zo nemen we de studenten mee op uitstappen en gaan ze zelf naar festivals waar hun films zijn geselecteerd. Ook organiseren we premières en atelierfeesten. 

De première van de juryfilms van animatiefilmkunst en filmkunst voor familie, vrienden en geïnteresseerden. Met een inleiding van de directeur, een lode roper en zelfs een limousine die de cineasten bracht.

   

Sfeerbeelden van het jaarlijkse atelierfeest samen met animatiefilmkunst en fotokunst. Dit jaar was het thema flower power. 

 

Samen met studenten van animatiefilmkunst gingen de filmstudenten naar twee kortfilmprogramma's op FilmFestGent kijken. Een foto op de rode loper mocht uiteraard niet ontbreken.

De première van de fictiefilm Midzomernachtmoord, een samenwerkingsproject tussen filmkunst en de afdeling woord. Links een enthousiast publiek en rechts de acteurs die arriveren op de rode loper. 

 

De prijsuitreiking van filmfestival Breedbeeld. Bunkerboy van Beatrijs ontvangt verschillende prijzen.

  

Contactinfo