Piano

Wat houdt de cursus in?

De piano, een fascinerend instrument met in totaal 88 witte en zwarte toetsen, als het ware een heus orkestje onder je vingers. De vele toetsen vertegenwoordigen de toonhoogtes van verschillende instrumenten. Je kan zelfs twee of meerdere instrumenten op hetzelfde moment nabootsen wanneer je met twee handen speelt!

Een piano heeft ook twee (soms drie) pedalen, die we met de voeten kunnen induwen. Deze dienen om de klank te laten galmen of om de klank net zachter te laten klinken. 

Piano spelen is een uitdaging voor de hersenen en maakt je slim: onderzoek heeft uitgewezen dat piano spelen een zeer positieve invloed heeft op de hersenen. Zie het als een soort hersengymnastiek waarbij je de aandacht moet verdelen tussen het lezen van de noten, tegelijk met je tien vingers de juiste toetsen bespelen, én er liefst nog wat emotie in leggen. 
Wat je met de noten doet en welk persoonlijk en muzikaal verhaal je vertelt, dat is waar het in essentie om draait.

Met jouw goesting en inzet voor het leren van muzieknoten, voor het samen muziek maken en voor de wekelijkse pianoles ben je klaar voor vele jaren vol plezier en muzikale schoonheid.

Leerkrachten: 

 

 

Els Cooman

 

 

 

Lieselotte De Vuyst

 

 

 

Jimmy Quintens

 

 

 

Maité Vienne

 

 

 

Ellen Lampo

 

Wanneer vinden de lessen plaats?

Het lessenrooster vind je hier

Kostprijs

De actuele prijzen vind je hier.

Hoe inschrijven?

Je kan online inschrijven vanaf 1 juni t.e.m. 30 september. 

De toelatingsvoorwaarden vind je hier. De contactgegevens om je in te schrijven vind je hier

Contactinfo